The forest clearing


Forest Spa - Under construction
Abastumani, Georgia 2014
16,200m2 / 140 keys hotel

Located on a forested mountain side at 1.500m height with magnificent views over the Abastumani valley. 

The brief was to sensitively place yet optimise the logistics of a spa hotel located on a 30 percent slope. The idea was to create a landscape of steps and plateaus terracing downhill from the main lobby following the natural contours of the site. Plateaus stretch horizontally along the mountain side from the central spine and create dining, pool, spa and conference areas while rooms are located hovering above the treetops. A local basalt stone treated with various textures covers floors and walls to intensify the seasonal changing forest colors outside.

Anne Marie designed while at HLA.



Copyright © Galmstrup Ltd. 2018
Registered in England & Wales Nº 9690172